Het laatste nieuws over de Van Gendthallen

30 dec 2022

Kerstborrel Van Gendthallen druk bezocht

Op 22 december organiseerde de Van Gendthallen een feestelijke Kerstborrel voor buurtbewoners. Er was glühwein, er waren hapjes en het Eilandenkoor luisterde het geheel op met een aantal stemmige kerstliederen.

Zo'n 150 buurtbewoners vierden samen de start van de kerstperiode en hieven het glas op het nieuwe jaar.

12 sep 2022

Grote belangstelling Open Monumentendag

In het weekend van 10 en 11 september, tijdens de Open Monumentendagen, was er veel belangstelling voor de Van Gendthallen. Bijna 800 mensen kwamen langs om te zien hoe dit Rijksmonument wordt behouden voor de toekomst en de vijf industriële fabriekshallen duurzaam worden gerenoveerd.

Wat komt erin en vanaf wanneer, werd veel gevraagd. Er komen o.a. kantoren, horeca, cultuur, sport, retail en start ups in, en onze planning is dat het dak en de buitenkant van het gebouw in het eerste kwartaal van 2023 wind- en waterdicht zijn. We verwachten een jaar later, in 2024, het eerste deel te kunnen openen.

30 aug 2022

Open Monumentendag 2022

Op 10 en 11 september aanstaande is het weer Open Monumentendag, met dit jaar als thema duurzaamheid. Op die dagen openen meer dan 50 monumenten hun deuren voor het publiek, waaronder de Van Gendthallen.

AT5 sprak buurtbewoner en historicus Titus Dekker over de duurzame renovatie van dit unieke industriële monument. De Van Gendthallen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur.

titus

Klik hier om het fragment van AT5 te bekijken

26 aug 2022

Renovatiewerkzaamheden weer gestart

Misschien heeft u het al gemerkt: deze week zijn de renovatiewerkzaamheden aan de buitenkant van de Van Gendthallen weer begonnen. Bij voorbaat onze excuses voor de geluidsoverlast die het duurzaam renoveren van dit Rijksmonument veroorzaakt.

Uiteraard hopen we dat u daar zo min mogelijk hinder van ondervindt, wij doen in elk geval ons uiterste best om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Heeft u vragen over de renovatie? Neem dan contact met ons op via info@vangendthallen.com.

30 jun 2022

De eerste Sneak Peek in de Van Gendthallen van 28 juni j.l. werd druk bezocht: ruim 200 buurtbewoners en geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. Tijdens deze inloopavond kon iedereen zich vergapen aan de enorme hallen, kennismaken met de rijke historie van dit unieke industriële erfgoed, en van de eigenaar en architect meer horen over de toekomstplannen.

Geniet mee van de aftermovie en houd onze website en kanalen in de gaten voor de volgende Sneak Peek.

20 mei 2022

Van Gendthallen op het Ons Oostenburg Festival

Op 11 juni was het team van de Van Gendthallen aanwezig op het Ons Oostenburg Festival.

Klik hier voor meer info over het festival.